lørdag, januar 25, 2014

Lørdagskos!

Når jeg var liten hadde vi kyllinger i uthuset og det var like spennende hver gang det var slaktetid.. Brutalt og spennende. Kyllingene ble halshugget, så dyppet i varmt vann før de til slutt var nedi kaldt vann og ble hengt opp og ribbet. Frysen ble fyllt opp og mang en lørdagskos lå der og ventet. Min far lagde verdens beste kylling, og for dere som aldri har stekt en hel rå kylling selv, vil jeg absolutt anbefale å prøve!! Her kan du lese hvordan..
Kjøp en fersk hel kylling, du slipper å slakte selv :) Del kyllingen i to på langs, og krydre den godt med litt paprika, piffi eller annen krydderblanding, f.eks Natvigs eller det du måtte ønske. Smør en ildfast form med smør, legg kyllingene oppi med skinnsiden opp. Legg en klatt smør på hver høyde på kyllingene. Sett inn i forvarmet ovn på 200 grader og stek i ca 1 time. La kyllingene hvile i ca 20 min før servering. Server med salat, ris, båtpoteter eller pommes frites og din favoritt saus. 


Har du en favoritt lørdagsrett? 
Helene

2 kommentarer:

Anonym sa...

rDet såg godt ut Helene,heldige Bjørn og barna :)

Unknown sa...

Mmm, ja det er kjempegodt, verd å prøve ;) Bjørn var litt skuffa da for at det ikke ble reker som planlagt ;)