onsdag, januar 22, 2014

Hjemmelagde fiskepinner.

I dag har vi hatt deilige hjemmelagde fiskepinner til middag! Dette er veldig godt og mye sunnere enn mange av de du kjøper i butikken som nesten ikke inneholder ren fisk i det hele tatt.. 
Marie og Ingrid har hjulpet til å tilberede, når barna får bli med å lage blir det mer fristende å spise det etterpå har jeg funnet ut så jeg prøver å aktivisere de og få de med på matlagingen innimellom. 
Jeg hadde kjøpt inn torskeloin, ryggfiletstykker av torsk, som vi kuttet i strimler. Vi rullet de i en blanding av hvetemel, salt og pepper før de fikk bade i sammenhvispet egg. Til slutt fikk de ett godt lag med griljermel/kavringstrø rundt seg før turen til slutt endte i stekepannen. Her lå de og koste seg i smør til de ble riktig brune og lekre.. De ble servert med kokte poteter, smelta smør og maiskolber, siden ungene ikke er så spreke med grønnsaker. Har som mål å bli flinkere på det i løpet av året, mer hjemmelaget og mer fargerike middager! 
Her er en liten bildecollage:
Det ble ikke noe ferdig på tallerkenen bilde for som dere sikkert skjønner av ingredienslisten ble det er ganske kjedelig og fargeløs sammensetning. Det hadde jo sett fantastisk ut med litt brokkoli eller sukkererter til!  Skal skjerpe oss til neste gang.. Hilsen kokken Helene og de to små hjelperne.. 

Ingen kommentarer: