onsdag, mai 21, 2014

Fiskegrateng.

Dagens middag er hjemmelavd fiskegrateng. 
Du trenger 
400 g torsk
1/2 ltr macaroni
Smør
Mel
Melk/fløte
100 g Ost
1 egg
Kavringstrø

Kok torsken i saltet vann, avkjøl litt
Kok macaronien i rikelig med vann, avkjøl litt

Mens de kjøler seg lager du hvit saus av 3 ss smør
3 ss mel
Spe med melk eller fiskekraft.
Smak til med salt, pepper, litt malt muskat og litt karri. 
Tilsett 100 g hvitost, rør til det er smeltet.
Pisk inn ett egg til slutt. En skvett fløte hever smaken.. Sausen må være kraftig på smak, siden macaronien og fisken stjeler smak under steking.

Legg macaroni i en ildfast form, riv fisken fra hverandre og strø over. Tøm sausen over til slutt og stikk litt så sausen trekker ned imellom.


Strø over griljermel/kavringstrø og stek i ovnen i ca 1/2 time på 200 grader. Hvis du ikke steker formen med en gang må du regne litt lengre steketid.



Server med kokte poteter, gulrøtter, broccoli og smeltet smør..

Lykke til! 
Helene 

Ingen kommentarer: